Η ιστορία μας

Ίδρυση1950

 «Το 1955 η Μύκονος ήταν σαν ανεξάρτητο νησιωτικό πριγκιπάτο, με τον δικό της πολιτισμό, τους δικούς της χορούς, τα τραγούδια, την ποίηση, την κουζίνα, τα υφάσματα, την αρχιτεκτονική, ακόμα και τη γλώσσα της» αναφέρει ο μεγάλος φωτογράφος Robert A. McCabe και όχι άδικα. Τα ρομαντικά εκείνα χρόνια, όπως λέγονται, υποδομές φιλοξενίας και εστίασης δεν υπήρχαν. Μονάχα τα κατάλευκα σπιτάκια των φιλόξενων και γενναιόδωρων ντόπιων, πάντα ανοιχτά για τους ελάχιστους επισκέπτες του νησιού.Οι λίγες οργανωμένες επιχειρήσεις που υπήρχαν με τον αγνό πρωτόγονο  επαγγελματισμό αλλά και την ανοιχτή ματιά στο μέλλον έθεσαν τις βάσεις για το τουριστικό θαύμα που ακολουθήσε. Ο Μιχάλης Σαμιωτάκης με πλήθος εμπορικών δραστηριοτήτων ανοίγει τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 1950 στην Πόρτα την πρώτη επιχείρηση  που προοριζόταν για εμπόριο οίνων και τροφίμων  πέρα από τα στενά όρια των παραδοσιακών μπακάλικων.

Σήμερα 70 χρόνια σχεδόν μετά, το υποκατάστημα μας στη πόλη είναι ένα από τα ελάχιστα στη Μύκονο που διατηρεί για τόσο διάστημα παρόμοια δραστηριότητα και ίδια οικογενειακή ιδιοκτησία.

The step forward1980

Με το πέρασμα των δεκαετιών, η εικόνα του νησιού αλλάζει.Ο τουρισμός αυξάνεται και η Μύκονος αρχίζει να συζητιέται σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι επισκέπτες το επιλέγουν ολοένα και περισσότερο για την ομορφιά, την εναλλαγή μεταξυ ηρεμιας και έντονης νυχτερινής ζωής  αλλά και για την ιδιαίτερη αύρα που εξακολουθεί μέχρι και σήμερα να αποπνέει. Οι επιχειρήσεις ακολουθούν ανάλογη πορεία εξέλιξης. Οι ανάγκες αυξάνονται και το 1980 αναλαμβάνει την Κάβα Μπρούζος η επόμενη γενιά. Η σκυτάλη περνάει στον γιο, Γιάννη Σαμιωτάκη, που μετά τη πορεία του ως καπετάνιος στο εμπορικό ναυτικό,με τη πρωτοπόρα ματιά του  αναπτύσσει και εκσυγχρονίζει τις υπηρεσίες που προσέφερε η επιχείρηση εδραιώνοντας την ως μια απο τις πιο χαρακτηριστικές στον τομέα της πανελληνίως.

Expansion and Innovation2000

Η Κάβα Μπρούζος ήταν από τις πρώτες επιχειρήσεις που βγήκαν εκτός πόλης απο τη δεκαετία του 1990 , αλλά το 2000 κατέληξε στη τωρινή της έδρα στο Ευαγγελιστράκι. Ο τουρισμός έχει αυξηθεί πολύ πλέον και η κάλυψη των αναγκών των επισκεπτών επιβάλλει τη λειτουργία των επιχειρήσεων τροφοδοσίας εκτός του παραδοσιακού κέντρου .

Τριτη γενια2010

Η τρίτη γενιά αναλαμβάνει τα ηνία της εταιρείας, με τον εγγονό Μιχάλη Σαμιωτάκη να υπογραμμίζει τον οικογενειακό χαρακτήρα της. Με δεδομένο πάντα το σεβασμό στην ποιότητα και την ικανοποίηση του πελάτη, τα πεδία δραστηριότητας της επιχείρησης αυξάνονται καθώς πλέον εξυπηρετούνται και οι  μεγαλύτερες επιχειρήσεις του νησιού πέρα από τους επισκέπτες και τους κατοίκους. Η εταιρεία εκσυγχρονίζεται πλήρως και αποκτά ένα δυνατό εταιρικό προφίλ και μια ανταγωνιστική ταυτότητα που τη συνοδεύει έως και σήμερα.

Skip to content